Leírás
A Champion őszibarack az egyik legkedveltebb és legismertebb fehér húsú őszibarackfajta Magyarországon. Az Egyesült Államokban nemesítették a 19. század végén. Jellegzetességei a fűszeres, lédús íz és az öntermékeny tulajdonsága.
Jellemzői:
- Gyümölcs: Nagy méretű, szabályos gömb alakú.
 - Héj: Világoszöld, majd éretten sárgásfehér színű, kisebb részén kárminpiros bemosódás látható. Erősen molyhos. A fakóbb héjszín miatt sokszor alulértékelik a piacokon.
 - Hús: Fehér színű, lédús és fűszeres zamatú.
 - Mag: Magvaváló, ami megkönnyíti a fogyasztását és feldolgozását.
 - Érési idő: Augusztus második felében érik, a népszerű Redhaven fajta után.
 - Felhasználás: Friss fogyasztásra, befőzésre és fagyasztásra is kiválóan alkalmas.
 
Termesztési tudnivalók:
- Talajigény: Jól alkalmazkodik a különféle talajtípusokhoz, a szárazabb körülményeket is elviseli.
 - Termőképesség: Rendszeresen és bőven terem, de a többi őszibarackfajtához képest valamivel később fordul termőre.
 - Fagytűrés: Jól tűri a téli hideget.
 - Metszés: Mint minden őszibarack, a Champion is igényli az éves, tavaszi metszést a bő termés érdekében.
 
Prémium minőségű szabadgyökerű oltvány vadőszi alanyon.
Vélemények
                            
                            Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
                        
                    Írja meg véleményét!
                        
                    